Afspraak maken: eenvoudig en bij voorkeur online via deze link 

 

Wie graag de app installeert en gebruikt, kan deze hier downloaden: voor android en voor ios.


Afspraken Huisartsenpraktijk Voorland

 

Aangezien het gezondheidsrisico van de huidige omicronvariant in combinatie met een volledige vaccinatiestatus (inclusief booster) op dit ogenblik even groot is als we gewoon waren voor het griepvirus (in begin van de coronapandemie was dit 20x hoger), hebben we ervoor gekozen om geen onderscheid meer te maken voor al dan niet infectieuze klachten bij het maken van een afspraak op de praktijk. We vragen wel om steeds je mondmasker te dragen bij het binnen komen op de praktijk (is in de zorg nog verplicht in code geel), en als je met infectieuze klachten (verkoudheid, keelpijn, koorts, diarree, etc..) zit, zoveel als mogelijk (weersomstandigheden en je gezondheidstoestand) buiten of in de auto te wachten.

 

Voorlopig blijven we telefonisch advies aanbieden, zolang dit door het RIZIV ondersteund en terugbetaald wordt. We verkiezen echter zoveel mogelijk opnieuw fysieke, échte afspraken op de praktijk, zeker voor nieuwe klachten, of als het langer dan 3-6 maand geleden is dat je door één van onze artsen bent gezien.

 

 

Afspraak:

Je wil graag bij één van onze artsen fysiek op de praktijk langskomen, dan maak je gewoon een afspraak met deze arts. Let op om niet meer dan 3 problemen te willen bespreken, we voorzien maximaal 20 minuten per patiënt en maximaal 1 afspraak per patiënt per dag.

  

Afspraak voor telefonisch consult:

Je hebt een voorschrift voor medicatie nodig, en je bent nog recent (3 tot 6 maanden geleden) lichamelijk onderzocht door een arts.

Je hebt andere attesten of documenten nodig, waarvoor het je niet onmiddellijk nodig lijkt dat een arts je hiervoor onderzoekt, of je bent hiervoor recent onderzocht.

Tijdens een telefonisch consult kan blijken dat je arts het nodig vindt om je toch lichamelijk te onderzoeken en kan het zijn dat je gevraagd wordt om toch fysiek langs te komen op de praktijk.

 

Let op: Je boekt een teleconsult op een bepaald uur maar dit kan afhankelijk van de drukte afwijken. Probeer je GSM steeds zo goed mogelijk in de gate te houden 2u voor of 2u na je geboekte uur. Heb je een gemiste oproep? Dan probeert de arts jou nog eens te bereiken op een later moment.

 

Afspraak vaccinatie:

Je moet een vaccin laten toedienen, dit kan via afspraak vaccinatie bij Laura, onze praktijkverpleegkundige, onder supervisie van één van onze artsen die op dat moment in de praktijk aanwezig is.

Let op, op dit ogenblik kan je geen voorschriften voor medicatie vragen. Een vaccin is ook steeds op voorschrift of aanraden van een arts!