Mondmasker 

 

Gezien we sinds 1 februari 2024 in code oranje zitten voor luchtweginfecties, vragen we aan IEDEREEN om in de wachtzaal een mondmasker te dragen, om onze kwetsbare mensen in de wachtzaal te beschermen. 

 

Alvast bedankt voor je medewerking!


Verpleegkundige Laura afwezig tem 13 maart 2024

 

Sommigen van jullie hebben het al gemerkt, Laura is (ietwat vroeger dan voorzien) in zwangerschapsrust t.e.m. 13 maart 2024. We wensen haar een voorspoedige bevalling van en zinvolle tijd samen met hun kindje dat op komst is. 

 

Gemaakte afspraken met Laura, zullen opgevangen worden door één van onze aanwezige artsen.


Najaarsvaccinatie 2023: Corona en Griep

 

Dit najaar vindt de vaccinatie tegen corona, net zoals voor griep, plaats op onze praktijk. Iedereen die zich graag tegen corona wil laten vaccineren, mag en kan dat, maar coronavaccinatie is dit jaar vooral aanbevolen voor ongeveer dezelfde risicopersonen als voor de jaarlijkse griepvaccinatie. We hebben een uitnodiging verstuurd naar risicopersonen met de hulp van ons dossiersysteem.

 

We beschikken nu op de praktijk over het aangepast Coronavaccin (aan XBB-coronavariant).  

Hoewel het prima kan het coronavaccin samen met je griepvaccin te laten zetten, wordt het griepvaccin beter pas later op het najaar gezet. Voor corona wordt er aangeraden vanaf half september en in oktober te vaccineren. Tegen griep vaccineren we liever pas in november tot half december (en ten vroegste vanaf half oktober).

 

Je kan een afspraak maken bij onze verpleegkundige Laura voor zowel een coronavaccinatie als een griepvaccinatie, telefonisch of via onze online agenda. Tijdens een coronavaccinatiemoment, wordt er enkel een coronavaccin gegeven (en ten vroegste vanaf half oktober, maar liever pas vanaf november OOK een griepvaccin, zelf mee te brengen). Tijdens een griepvaccinatiemoment kan er GEEN coronavaccin gegeven worden. Op het moment van coronavaccinatie (en tot 14d vooraf) moet je best koortsvrij zijn.

 

Het coronavaccin is beschikbaar op de praktijk. Het griepvaccin dien je zelf af te halen bij de apotheek, dit jaar ook ZONDER VOORSCHRIFT, en mee te brengen naar je vaccinatieafspraak.


Wist je dat...

- Dokter Isabelle Op de Beeck als VASTE ARTS start vanaf 1/10? Welkom in ons team Isabelle!

- Dokter Eliah Borms vanaf 1/10 start als nieuwe HAIO? Welkom Eliah! 


Nieuwe HAIO vanaf 1/10/'23

 

Ik ben Eliah, huisarts in opleiding. Al van toen ik in het 6e leerjaar zat, was het mijn droom om huisarts te worden. In 2018 heb ik een vrije stage gedaan in praktijk Voorland. Ik ben vereerd en blij dat ik in de praktijk die ik toen al zo super vond, nu mijn opleiding tot huisarts mag vervolledigen! Ik heb een bijzondere interesse in dermatologie en gynaecologie, en ook mentale gezondheid ligt me nauw aan het hart. Het mooie aan huisarts vind ik echter vooral de verscheidenheid aan pathologieën en de band die je krijgt met je patiënten. Ik kijk er dus naar uit om alle patiënten te ontmoeten en hen te mogen helpen. Tot binnenkort!


IDECA project - Referentiepersoon Mentaal Welzijn Annelies Veyret-Picot

 

Praktijk Voorland neemt deel aan het geïntegreerde depressiezorg project, kortweg IDECA (integrated depression care), van de universiteiten Gent en Antwerpen. Het IDECA-project zet in op de versterking van huisartsenpraktijken en samenwerking tussen zorgverleners. Een cruciale rol hierbij is weggelegd voor de Referentiepersoon Mentaal Welzijn, een compagnon-du-route die vanuit een brede kennis van de zorg- en sociale kaart mee de zorg voor personen met depressieve klachten coördineert en opvolgt. De tijd die nodig is, wordt genomen om samen verschillende levensdomeinen te overlopen en een actieplan op te stellen. Bovendien kan jij en je naasten bij de referentiepersoon terecht voor meer informatie rond depressie. Het IDECA-project loopt van juni 2023 tot en met september 2024. De referentiepersoon mentaal welzijn is Annelies Veyret-Picot en zal op vrijdagen patiënten ontvangen in onze praktijk. Voor meer informatie kan je je steeds wenden tot één van onze artsen, of tot Laura, onze praktijkverpleegkundige.


Vakantie 

 

Dokter Karen Van Roy =>  11/12 - 15/12

Dokter Ella Everaerts => /

Dokter Ine Van den Wyngaert => /

Dokter Isabelle Op de Beeck => /

Laura Huybrechts => Zwangerschapsverlof vanaf 13/11/'23 tem 13/03/'24


Patiëntenstop

 

Om de kwaliteit van onze zorgen te bewaken en de wachttijden te beperken, hanteren wij een patiëntenstop. Dit wil zeggen dat wij geen nieuwe patiënten meer aannemen in onze praktijk.

 

Wij maken vanaf nu wel een uitzondering hierop voor inwoners van de gemeente Sint-Katelijne-Waver (postcode 2860 en 2861).

Tevens maken we een uitzondering voor huisgenoten van reeds gekende patiënten, en voor Oekraïense vluchtelingen

 

Wij verontschuldigen ons voor het ongemak, en alvast bedankt voor uw begrip.

 

Uw huisartsenteam


HELENA APP.

 

Er bestaat nu een app van Helena, waardoor het veel makkelijker is geworden in gebruik. Voor meer informatie zie deze link.


Mieke Vanseuningen, diabeteseducator; actief in onze praktijk op donderdagnamiddag

 

Ik ben Mieke Vanseuningen.  Sinds 2009 heb ik mijn grote passie ontdekt! De groeiende diabetesproblematiek in België. Met hart en ziel en de nodige kennis, heb ik me in deze discipline verdiept. 

Ik heb me gevestigd als eerste lijnsdiabeteseducator.

 

Wat kan je van mij verwachten?

Je kreeg net of al een tijdje geleden, de diagnose diabetes Type 2! Wat nu?

Je huisarts stelt je een zorgtraject of voortraject diabetes type 2 voor.

Dan heb je recht op een aantal sessies educatie (voorlichting) per jaar door een educator.

Deze worden volledig terugbetaald door de mutualiteit.

Wat doen we tijdens een educatie?

We verklaren duidelijk wat diabetes is, wat je kan veranderen in je dagelijks leven om de evolutie van diabetes te stoppen of te vertragen. Diabtes type 2 is een voortschrijdende ziekte. Het is dus belangrijk dat we de evolutie kunnen remmen.

Andere sessies?

Je kan ook bij mij terecht voor de opstart van inspuitingen die je gewicht helpen onder controle te brengen.  Deze sessies zijn spijtig genoeg niet terugbetaald.

Prijs : €25/30 min.


Oekraïnse vluchteling in huis?

 

Heb je een Oekraïnse vluchtelingen in huis, dan kunnen ze bij ons terecht voor medische zorgen. Ze krijgen toegang tot onze ziekteverzekering aan een verhoogd terugbetalingstarief. Hiertoe dienen de vluchtelingen zich wel in te schrijven bij een Belgisch ziekenfonds, na het bekomen van hun statuut van tijdelijke bescherming. Deze formaliteiten kunnen in orde gebracht worden nà het verlenen van medische zorgen, zie ook deze informatie van het RIZIV.

Meer algemene informatie te vinden via Vlaanderen helpt Oekraïne. 

 

Vooraleer ze zich in onze praktijk inschrijven, maken ze best eerst een afspraak op het Zorgpunt Mechelen via het nummer. Het zorgpunt bevindt zich op het Coronapunt, naast de spoedgevallen van het St-Maarten ziekenhuis te Mechelen, zie hier voor de weg in het Nederlands én Oekraïens. Dit is belangrijk voor o.a. screening naar TBC en andere preventieve zorg. Daar wordt een medische fiche opgesteld, en hiermee kunnen ze zich inschrijven in onze praktijk.

 

Meer info via deze link in het Nederlands én Oekraïens.


Nieuws over toekomstplannen Huisartsenpraktijk Voorland

 

Beste patiënten,

Na jaren van onduidelijkheid in onze zoektocht naar een nieuwe praktijkruimte, met kleine en grote tegenslagen, hebben we heel fijn nieuws: wij blijven in Voorland! Wij nemen het huis over van onze oud-collega dr. Lucas Ceulemans en zullen jullie voortaan op dezelfde plek kunnen blijven ontvangen.

 

In de toekomst, wanneer de coronacrisis beter onder controle is en er weer een beetje rust komt, plannen we een modernisering en verbouwing van het volledige huis tot praktijk. Op die manier komt er meer ruimte voor goede en moderne zorg voor onze patiënten.   

Wij kijken er naar uit om jullie te mogen blijven zien in jullie en onze vertrouwde omgeving!

 

Warme groeten,

 

Team Voorland