IDECA project - Referentiepersoon Mentaal Welzijn Annelies Veyret-Picot

 

Praktijk Voorland neemt deel aan het geïntegreerde depressiezorg project, kortweg IDECA (integrated depression care), van de universiteiten Gent en Antwerpen. Het IDECA-project zet in op de versterking van huisartsenpraktijken en samenwerking tussen zorgverleners. Een cruciale rol hierbij is weggelegd voor de Referentiepersoon Mentaal Welzijn, een compagnon-du-route die vanuit een brede kennis van de zorg- en sociale kaart mee de zorg voor personen met depressieve klachten coördineert en opvolgt. De tijd die nodig is, wordt genomen om samen verschillende levensdomeinen te overlopen en een actieplan op te stellen. Bovendien kan jij en je naasten bij de referentiepersoon terecht voor meer informatie rond depressie. Het IDECA-project loopt van juni 2023 tot en met september 2024. De referentiepersoon mentaal welzijn is Annelies Veyret-Picot en zal op vrijdagen patiënten ontvangen in onze praktijk. Voor meer informatie kan je je steeds wenden tot één van onze artsen, of tot Laura, onze praktijkverpleegkundige.


PATIËNTENSTOP

 

Om de kwaliteit van onze zorgen te bewaken en de wachttijden te beperken, hanteren wij een patiëntenstop. Dit wil zeggen dat wij geen nieuwe patiënten meer aannemen in onze praktijk.

 

Wij maken vanaf nu wel een uitzondering hierop voor inwoners van de gemeente Sint-Katelijne-Waver (postcode 2860 en 2861).

Tevens maken we een uitzondering voor huisgenoten van reeds gekende patiënten, en voor Oekraïense vluchtelingen

 

Wij verontschuldigen ons voor het ongemak, en alvast bedankt voor uw begrip.

 

Uw huisartsenteam


Dokter Ella Everaerts 

 

Dokter Ella Everaerts zal vanaf 2/05 terug aanwezig zijn in de praktijk. 

Welkom terug Ella! 

Het werkschema kan je vinden onder 'raadpleging'

 

 


HELENA APP.

 

Er bestaat nu een app van Helena, waardoor het veel makkelijker is geworden in gebruik. Voor meer informatie zie deze link.


Mieke Vanseuningen, diabeteseducator; actief in onze praktijk op donderdagnamiddag

 

Ik ben Mieke Vanseuningen.  Sinds 2009 heb ik mijn grote passie ontdekt! De groeiende diabetesproblematiek in België. Met hart en ziel en de nodige kennis, heb ik me in deze discipline verdiept. 

Ik heb me gevestigd als eerste lijnsdiabeteseducator.

 

Wat kan je van mij verwachten?

Je kreeg net of al een tijdje geleden, de diagnose diabetes Type 2! Wat nu?

Je huisarts stelt je een zorgtraject of voortraject diabetes type 2 voor.

Dan heb je recht op een aantal sessies educatie (voorlichting) per jaar door een educator.

Deze worden volledig terugbetaald door de mutualiteit.

Wat doen we tijdens een educatie?

We verklaren duidelijk wat diabetes is, wat je kan veranderen in je dagelijks leven om de evolutie van diabetes te stoppen of te vertragen. Diabtes type 2 is een voortschrijdende ziekte. Het is dus belangrijk dat we de evolutie kunnen remmen.

Andere sessies?

Je kan ook bij mij terecht voor de opstart van inspuitingen die je gewicht helpen onder controle te brengen.  Deze sessies zijn spijtig genoeg niet terugbetaald.

Prijs : €25/30 min.


Oekraïnse vluchteling in huis?

 

Heb je een Oekraïnse vluchtelingen in huis, dan kunnen ze bij ons terecht voor medische zorgen. Ze krijgen toegang tot onze ziekteverzekering aan een verhoogd terugbetalingstarief. Hiertoe dienen de vluchtelingen zich wel in te schrijven bij een Belgisch ziekenfonds, na het bekomen van hun statuut van tijdelijke bescherming. Deze formaliteiten kunnen in orde gebracht worden nà het verlenen van medische zorgen, zie ook deze informatie van het RIZIV.

Meer algemene informatie te vinden via Vlaanderen helpt Oekraïne. 

 

Vooraleer ze zich in onze praktijk inschrijven, maken ze best eerst een afspraak op het Zorgpunt Mechelen via het nummer. Het zorgpunt bevindt zich op het Coronapunt, naast de spoedgevallen van het St-Maarten ziekenhuis te Mechelen, zie hier voor de weg in het Nederlands én Oekraïens. Dit is belangrijk voor o.a. screening naar TBC en andere preventieve zorg. Daar wordt een medische fiche opgesteld, en hiermee kunnen ze zich inschrijven in onze praktijk.

 

Meer info via deze link in het Nederlands én Oekraïens.


Vakantie 

 

Dokter Karen Van Roy => 

Dokter Ella Everaerts => 

Dokter Emma Schreurs => 1/06 - 18/06

Dokter Ine Van den Wyngaert => 19/06 - 02/07

Dokter Isabelle Op de Beeck => 15/06 - 16/06

Laura Huybrechts => 17/07 - 21/07


Nieuws over toekomstplannen Huisartsenpraktijk Voorland

 

Beste patiënten,

Na jaren van onduidelijkheid in onze zoektocht naar een nieuwe praktijkruimte, met kleine en grote tegenslagen, hebben we heel fijn nieuws: wij blijven in Voorland! Wij nemen het huis over van onze oud-collega dr. Lucas Ceulemans en zullen jullie voortaan op dezelfde plek kunnen blijven ontvangen.

 

In de toekomst, wanneer de coronacrisis beter onder controle is en er weer een beetje rust komt, plannen we een modernisering en verbouwing van het volledige huis tot praktijk. Op die manier komt er meer ruimte voor goede en moderne zorg voor onze patiënten.   

Wij kijken er naar uit om jullie te mogen blijven zien in jullie en onze vertrouwde omgeving!

 

Warme groeten,

 

Team Voorland