Gezondheid en welzijn in elektronische tijden


  • U kan uw gezondheidsgegevens (bloedresultaten, medicatieschema, vaccinatieschema, ...) elektronisch raadplegen via www.mijngezondheid.be, een online portaal van de overheid.
  • Er bestaat nu ook een nieuwe app  "Mijn geneesmiddelen" om zelf te kunnen nakijken welke elektronische voorschriften beschikbaar staan voor jou en de personen waarover je een zorgvolmacht hebt. De app vind je in de app store voor ios en android of via www.mijngezondheid.be
  • Er bestaat nu aan app van Helena, waardoor het veel makkelijker is geworden in gebruik. Voor meer informatie zie deze link.

Huisartsenwachtpost regio Mechelen


 

 

 

 

 

 

 

Vanaf 1 december 2018 opent de Huisartsen Wachtpost regio Mechelen (HWM). De wachtpost is bereikbaar op weekend -en feestdagen van 19u de avond voordien tot 8u de ochtend erop nabij de spoeddienst van het nieuwe ziekenhuis AZ Sint-Maarten. Je kan hier terecht voor dringende medische problemen die niet kunnen wachten tot het spreekuur van één van onze artsen op de praktijk.

Meer info over HWM vind je hier en via de website www.wachtpostmechelen.be

Dokter van wacht op het nummer 1733


Vanaf 1 december 2018 wordt het nieuw nummer voor de dokter van wacht actief: 1733. Op weekdagen van 19u-8u en op weekend -en feestdagen van 19u de avond voordien tot 8u de ochtend erop, kan je via 1733 medische hulp verkrijgen. Voor spoedeisende, levensbedreigende medische hulp blijft het nummer 112 aangewezen.

De toiletpas


Ondervind je problemen ten gevolge van je stoma / ben je kankerpatiënt en heb je te maken met darm- of blaasproblemen of heb je blaas-en/of darmproblemen door andere ernstige aandoeningen?
Dan heb je ongetwijfeld al te maken gehad met de weigering tot de toiletten in de horeca of in winkels. Voel je veilig op stap en vraag een toiletpas aan. KLIK OP DEZE LINK 

Babysit nodig?


De website voor iedereen die snel en in de buurt een babysit zoekt! 

Grenslijn.be


  • Grenslijn.be 
    • Als jij denkt dat grenzen van kinderen of jongeren geschonden worden. Voor elke professional of vrijwilliger die met kinderen of jongeren werkt.